top of page
  • 1. ההזדמנות
    חברות ישראליות תופסות עמדות מפתח בשוק המתפתח של נכסים דיגיטליים, שוק שהגיע בנובמבר האחרון להיקף של 2.5 טריליון דולר, כאשר אנו מונים כיום שני יוניקורנים ישראליים בתחום, עם חברות רבות אחרות להן הזדמנות להתפתח ולצמוח בישראל. יתרה מזאת, על פי דו"ח של KPMG הושקעו ב- 2021 כ-30.2 מיליארד דולר בחברות בתחום הקריפטו, בלוקצ'יין, ו- Web 3.0 בעולם, כאשר על פי נתוני SNC הושקעו בתקופה זו 1.726 מיליארד דולר בחברות ישראליות בתחום, המהווים כ-5.2% מסך ההשקעה בחברות אלה בעולם.
  • 2. האתגרים
    לצערנו, החסם להקמה ולפעילות של חברות בישראל העוסקות בתחום זה הוא עצום, ומאפשר רק למתי מעטים לצלוח את הנהר הבלתי אפשרי של הרגולציה ואת סירוב הבנקים בישראל לשרת חברות העוסקות בתחום. גם אלה שכבר מצליחים להקים חברה נאלצים להדוף את לחצי הרגולציה מחד ואת לחץ המשקיעים לצאת מישראל מאידך, ומתרבים הדיווחים כי עצם הפעילות בישראל מוגדרת על ידי מועצות מנהלים ומשקיעים כפעילות בסיכון וזאת לאור הסביבה הרגולטורית הבעייתית והאי ודאות ביכולת לבצע או לא לבצע פעולות שונות. הנה הדרכים בהן ניתן לפתור את האתגרים
  • 3. מאגר ידע
    סקירות בינלאומיות, חקיקה, תקנות- כל התוצרים שלנו פתוחים עבורכם, לשימוש פתוח. גם אנחנו, כמו מטבעות דיגיטליים, מאמינים בקוד חברתי פתוח. למאגר הידע

חסמים

איך ישראל מפסידה את אחת ממהפכות הטכנולוגיה המשמעותיות של המאה ה-21 ומה צריך לעשות בנידון?

השנתיים האחרונות האירו פנים לתעשיית הקריפטו, מטאוורo ו- Web 3.0. טכנולוגיות מבוססות בלוקצ'יין התרחבו מעבר לביטקוין ומטבעות דיגיטליים והן מסייעות לפתח חברות המעסיקות בישראל אלפי עובדים ומושכות השקעות במיליארדים. 

את מסמך זה מוביל פורום החברות בו שותפים הגופים המובילים את ענף הקריפטו, בלוקצ'יין, ביטקוין, ווב 3.0 ומטאוורס בישראל, בהם Aleph, Bits of Gold, Blox, Celsius, Collider Ventures, Dcentralab, Fuse ואיגוד הביטקוין הישראלי.

האתגרים

ההזדמנות:

חברות ישראליות תופסות עמדות מפתח בשוק המתפתח של נכסים דיגיטליים, שוק שהגיע בנובמבר האחרון להיקף של 2.5 טריליון דולר, כאשר אנו מונים כיום שלושה יוניקורנים ישראליים בתחום, עם חברות רבות אחרות להן הזדמנות להתפתח ולצמוח בישראל. יתרה מזאת, על פי דו"ח של KPMG הושקעו ב- 2021 כ-30.2 מיליארד דולר בחברות בתחום הקריפטו, בלוקצ'יין, ו- Web3.0 בעולם, כאשר על פי נתוני SNC הושקעו בתקופה זו 1.726 מיליארד דולר בחברות ישראליות בתחום, המהווים כ-5.7% מסך ההשקעה בחברות אלה בעולם. 

הבעיה:

סדרה של חסמים מונעים מחברות להתפתח בישראל וגורמים למשקיעים לסמן את הפעילות בישראל כסיכון, ובכך מביאים לנדידת חברות ומשקיעים החוצה מישראל. 

  • MAIL
  • טלגרם לבן
  • LinkedIn
  • Twitter
bottom of page