top of page

דו"ח היציבות הפיננסית של בנק ישראל - המחצית הראשונה של 2024

דו"ח היציבות למחצית הראשונה של 2024 סוקר את ההתפתחויות הפיננסיות בתקופה זו ומעריך את יציבות המערכת לאור מלחמת "חרבות ברזל" המתמשכת בעזה והתרחבותה לגזרות נוספות. הדוח בוחן את השפעת המלחמה על ערוצי החשיפה לסיכון, בהינתן כושר העמידות של המוסדות הפיננסים. רמת היציבות הפיננסית מוערכת על סמך ניתוחים אלה.

 


עיקרי הדברים:

  • הציבור הישראלי מגלה עד כה עניין מוגבל בהשקעה בנכסים קריפטוגרפיים, מתחת לשיעור ההשקעה הממוצע בקרב המדינות המפותחות.

  • בהשפעת השיאים שנקבעו במחירי הביטקוין בשנה האחרונה, הגדילו משתמשים ישראלים את היקף השקעותיהם בנכסים אלה בהשוואה לשיא הקודם שנקבע במחירו בשנת 2022.

  • הנתונים לא מצביעים על פעילות מסחרית משמעותית ברשת הבלוקצ'יין שמיוחסת למשתמשים ישראלים

  • חלק מהישראלים רכשו "מטבעות דיגיטליים יציבים", בין השאר כדי להתגונן מפני תנודות בשער החליפין של השקל אל מול הדולר.



הזדמנויות חיוביות בשוק הקריפטו: חדשנות וצמיחה כלכלית

לצד האתגרים והסיכונים, דוח היציבות הפיננסית של בנק ישראל מציין גם היבטים חיוביים שתחום הקריפטו מציע, הן ברמה הגלובלית והן בזירה המקומית. המטבעות הקריפטוגרפיים והטכנולוגיות המתקדמות העומדות בבסיסם, כמו בלוקצ'יין, נחשבים למנועי חדשנות משמעותיים שיכולים לתרום להתייעלות תהליכים פיננסיים ולעידוד צמיחה כלכלית.


ברמה העולמית, דגש ניתן על היכולת של קריפטו לשפר את הנגישות הפיננסית, בעיקר באזורים שבהם קיימת תשתית בנקאית חלשה או מוגבלת. הטכנולוגיות החדשות מאפשרות העברת כספים מהירה ובעלויות נמוכות, דבר שיכול לקדם כלכלה גלובלית שוויונית יותר.


בישראל, הדוח מזהה פוטנציאל ליצירת אקו-סיסטם חדשני סביב תחום הקריפטו. חברות מקומיות בתחום הבלוקצ'יין ומטבעות הקריפטו יכולות לשמש כחלוצות בתחום, למשוך השקעות זרות ולייצר מקומות עבודה בתעשיות מתקדמות. יתרה מכך, שיתוף פעולה בין הרשויות לחברות הפועלות בתחום עשוי להציב את ישראל כמובילה עולמית בתחום הרגולציה האחראית והחדשנות הפיננסית.

 

לדוח המלא:



Comentários


bottom of page