הוועדה לגיבוש חזון ואסטרטגיה לאומית לתעשיית הקריפטו, הבלוקצ'יין וה-Web3 בישראל - מודלים רגולטורים בעולם
- להב אבו
- 9 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
ביום שלישי, ה־8 באפריל 2025, התקיים המפגש השלישי של הוועדה לגיבוש חזון ואסטרטגיה לאומית לתעשיית הקריפטו, הבלוקצ'יין וה-Web3 בישראל, בראשות יו"ר הוועדה מר אריק פינטו ובהשתתפות חברי פורום חברות הקריפטו ובכירי התעשייה. את המפגש אירח משרד גורניצקי ושות'.

המפגש התמקד בבחינת מודלים רגולטוריים מהעולם ובהשלכותיהם על עיצוב רגולציה אפקטיבית, מעודדת חדשנות ובו בזמן אחראית, עבור השוק הישראלי. בפני הוועדה הוצגו חמישה ניירות עמדה מקצועיים אשר נכתבו והוצגו על ידי פירמות עורכי דין המובילות בתחום, כחלק ממחקר עומק ייעודי שערכו עבור הוועדה.
את דבריה פתחה עו"ד גל ארד כהן, ממשרד ש. הורוביץ ושות', שהציגה את חשיבותה של רגולציה ייעודית ומותאמת לעולמות הבלוקצ'יין וה-Web3, תוך הדגשת הצורך בוודאות משפטית ובסביבה רגולטורית שקופה, המעודדת יזמות אך שומרת על יציבות.
מיד אחריה הציג עו"ד יהונתן אירום, ממיתר - עורכי דין, שני ניירות עמדה: האחד כלל הצעה להקמת תשתית רגולטורית ייחודית לנכסים דיגיטליים בישראל – שתאפשר ריכוז סמכויות ותמנע כפילויות רגולטוריות; והשני עסק בהצעה לגיבוש מדיניות מיסוי חדשה, המבוססת על דחיית אירוע המס למועד מפגש המטבעות הקריפטוגרפיים עם "הכלכלה הריאלית", במטרה להקל על נישומים ולעודד פעילות מדווחת.
עו"ד דימה זללייב ממשרד הרצוג, פוקס, נאמן הציג סקירה משווה על סיווג טוקנים בארה"ב, האיחוד האירופי וסינגפור. עו"ד זללייב הדגיש את חשיבות האבחנה בין סוגי טוקנים לפי תכליתם הכלכלית, תוך שאיבה מהמתודולוגיה שנקבעה ברגולציית MiCA האירופית, לצמצום חוסר הוודאות המשפטית בישראל.
עו"ד ורו"ח אורי ציחור ממשרד פישר, בכר חן ושות' (FBC & Co), התמקד באתגרים המרכזיים שחוות חברות הקריפטו בישראל מול המערכת הבנקאית – החל מקשיים בפתיחת חשבונות ועד הגבלות על פעילות פיננסית שוטפת. הוא הציע צעדים מעשיים לבניית אמון בין הבנקים לתעשייה, לרבות הפחתת פערי ידע והטמעת רגולציה מבוססת סיכון.
את הסקירה הרגולטורית חתמה עו"ד אביטל חייטוביץ' ממשרד גורניצקי ושות', שסקירתה עסקה ברגולציה של נותני שירותים בנכסים וירטואליים (VASPs) ובסטנדרטים הבינלאומיים שמובילה קבוצת ה-FATF. היא הדגישה את האיזון הקריטי בין מניעת סיכונים תפעוליים ופיננסיים לבין עידוד סביבה תחרותית המאפשרת לתעשייה לצמוח.
המפגש הזה מהווה אבן דרך משמעותית בעבודת הוועדה לגיבוש מדיניות אחראית, תואמת מציאות ופורצת דרך עבור תעשיית הקריפטו, בלוקצ'יין וה-Web3 בישראל.
פורום חברות הקריפטו, בלוקצ'יין וה-Web3 ממשיך לפעול בשיתוף פעולה עם הרגולטורים והמחוקקים כדי לקדם מסגרת רגולטורית שתציב את ישראל בקדמת החדשנות העולמית – תוך שמירה על אינטרס הציבור.
ניתן להוריד את ניירות העמדה המלאים שהוצגו בפני חברי הוועדה בקבצים המצורפים:
Comments